Ooni Karu 2 piec do pizzy

Szczegóły
Piec do pizzy Ooni Karu 2 oferuje wszechstronność i wydajność, niezależnie od tego, czy będzie to dotyczyło przygotowania pizzy, czy inne dania.
Piec do pizzy Ooni Karu 2 to doskonały wybór dla miłośników autentycznych, pieczonych na kamieniu pizz, przygotowywanych w tradycyjny sposób. Piec działa na drewno lub węgiel drzewny, co nadaje potrawom wyjątkowy, dymny smak i wspaniałą teksturę, możliwą do uzyskania tylko przy gotowaniu na otwartym ogniu. Przy maksymalnej temperaturze 500°C można w zaledwie 60 sekund upiec idealną pizzę z chrupiącym spodem i rozpływającym się serem.
Piec Ooni Karu 2 osiąga temperaturę roboczą w ciągu 15 minut, a dzięki specjalnie zaprojektowanemu pojemnikowi na paliwo zoptymalizowany jest przepływ powietrza, co zapewnia intensywne ciepło dla szybkiego i równomiernego pieczenia. Ceramiczna izolacja, obudowa ze stali nierdzewnej i osłona płomienia gwarantują maksymalne zatrzymywanie ciepła, co dodatkowo zwiększa wydajność pieca.
Do zestawu dołączony jest gruby kamień do pizzy Ooni, który doskonale magazynuje ciepło, zapewniając jeszcze lepsze doświadczenia kulinarne. Piec jest stosunkowo lekki jak na swoje rozmiary – waży 15,5 kg i ma wymiary 73,1 x 40 x 74,5 cm, co sprawia, że jest łatwy do przenoszenia i ustawienia w dowolnym miejscu.
Izolowane drzwi z borokrzemowego szkła w piecu Ooni Karu 2 zapewniają przejrzysty widok na pizzę podczas pieczenia, umożliwiając dokładne śledzenie procesu pieczenia. Dzięki unikalnej technologii ClearView firmy Ooni na szkle nie osadzają się sadza ani popiół, co gwarantuje zawsze czysty widok.
Dodatkowo, dzięki opcjonalnemu palnikowi gazowemu zarówno Ooni Karu 12 jak i Karu 2, pieca można używać również podłączając go do gazu. To zapewnia jeszcze większą elastyczność, pozwalając na korzystanie z pieca zarówno na drewno i węgiel drzewny, jak i na gaz, w zależności od preferencji lub sytuacji.
Piec do pizzy Ooni Karu 2 to doskonały wybór dla miłośników autentycznych, pieczonych na kamieniu pizz, przygotowywanych w tradycyjny sposób. Piec działa na drewno lub węgiel drzewny, co nadaje potrawom wyjątkowy, dymny smak i wspaniałą teksturę, możliwą do uzyskania tylko przy gotowaniu na otwartym ogniu. Przy maksymalnej temperaturze 500°C można w zaledwie 60 sekund upiec idealną pizzę z chrupiącym spodem i rozpływającym się serem.
Piec Ooni Karu 2 osiąga temperaturę roboczą w ciągu 15 minut, a dzięki specjalnie zaprojektowanemu pojemnikowi na paliwo zoptymalizowany jest przepływ powietrza, co zapewnia intensywne ciepło dla szybkiego i równomiernego pieczenia. Ceramiczna izolacja, obudowa ze stali nierdzewnej i osłona płomienia gwarantują maksymalne zatrzymywanie ciepła, co dodatkowo zwiększa wydajność pieca.
Do zestawu dołączony jest gruby kamień do pizzy Ooni, który doskonale magazynuje ciepło, zapewniając jeszcze lepsze doświadczenia kulinarne. Piec jest stosunkowo lekki jak na swoje rozmiary – waży 15,5 kg i ma wymiary 73,1 x 40 x 74,5 cm, co sprawia, że jest łatwy do przenoszenia i ustawienia w dowolnym miejscu.
Izolowane drzwi z borokrzemowego szkła w piecu Ooni Karu 2 zapewniają przejrzysty widok na pizzę podczas pieczenia, umożliwiając dokładne śledzenie procesu pieczenia. Dzięki unikalnej technologii ClearView firmy Ooni na szkle nie osadzają się sadza ani popiół, co gwarantuje zawsze czysty widok.
Dodatkowo, dzięki opcjonalnemu palnikowi gazowemu zarówno Ooni Karu 12 jak i Karu 2, pieca można używać również podłączając go do gazu. To zapewnia jeszcze większą elastyczność, pozwalając na korzystanie z pieca zarówno na drewno i węgiel drzewny, jak i na gaz, w zależności od preferencji lub sytuacji.
Specyfikacja
Informacje ogólne
Numer artykułu
727549
EAN
5060967394821
Numer fabryczny
394821
Marka
Ooni
Informacje techniczne
Regulowany termostat
Maksymalna temperatura
500 °C
Informacje o opakowaniu
Rozmiar opakowania
77 x 52 x 23 cm
Informacje o produkcie
Wysokość
74.5 cm
Długość
73.1 cm
Szerokość
40 cm
Kolor
Czarny
Waga ogólna
15.5 kg
Informacje o użytkowaniu
Odpowiedni do
Pieczenia, Grillowania
Opinie